Kiğılı Akademi

 

Modern eğitim anlayışını günümüz teknoloji çağına uygun hale getirerek farklı kategorilerde eğitim içerikleri sunduğumuz dijital eğitim platformu Kiğılı Akademi projesini 2013 yılında hayata geçirdik.

Bu platformda eğitimler, kurum içi içeriklerin çeşitli eğitim ve grafik tasarım programları ile harmanlanmasından oluşan içerikler halinde veriliyor ve her bir çalışanın kendi mail adresi sisteme tanımlanarak bu mail adresleri ile internet üzerinden sisteme giriş yapılıyor. Böylece mevcut eğitimlere rahatlıkla ulaşabiliyor.  

Kiğılı Akademi eğitimlerini kurgularken ihtiyaç analizlerinin tamamen saha ve merkez kadrosunun isteklerine ve kariyer planlarına uygun şekilde olmasına önem gösteriyoruz. Çalışanlarımızın kariyer hedeflerine yardımcı olmayı amaçlarken özel yaşamları ve iş hayatını dengelemeyi de öğretiyoruz. Bu amaçla platform üzerinden sadece iş hayatına dair değil kişisel gelişimi destekleyici eğitimler de veriyoruz. Mağazacılık (Perakende) Matematiği,  İş  ve Özel Hayatta  Stres Ve Stresle Başa Çıkma Yöntemleri, Zaman Yönetimi, Self Motivasyon, Erkek Giyimde İş İngilizcesi, Görsel Mağazacılık Ve Vitrin Tasarımı, Renklerin Dili Ve Öyküsü, Vücut Tipi Analizi, Moda  Tarihi bu platformda yer alan eğitimlerden bazıları.

Eğitimler sonrası çalışanlarımız bir sertifika sahibi oluyor. Yapılan ön sınavlar, yılda bir yapılacak olan terfi sınavlarının da taban puanını oluşturuyor ve alınan ortalama ile sınava girmeye hak kazanılıyor.

2016 yılında, sektördeki kurumların kullandığı eğitim tasarım programları analiz edilerek, Kiğılı Akademi bünyesinde “Eğitim Teknolojileri Bölümü” kurduk. Bölümle birlikte “Tecrübelerini Eğitime Yansıt” projesini başlattık. Bugün eğitimler tamamen iç kaynaklı ve yöneticilerin pratiğe dökülmüş profesyonel hayatlarının eğitim tasarım modellerine uyumuyla tasarlanıyor.

Kiğılı Akademi’de bugüne kadar yaklaşık 4000 Kiğılı çalışanına online eğitim verdik.

Kiğılı Akademi, İstanbul Üniversitesi’nde düzenlenen  “6.Uluslararası Gelecek için Öğrenme Alanında Yenilikler Future Learning”  yarışmasında  eğitimde program tasarımı olarak 3.’üncülük ödülüne layık görüldü.